Draft Design of the Restroom and Shaded Seating Area at Omeo Park

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Email this link

Artist's impression of the amenities building and shelter structure, looking south

Background

Omeo Park is located at the southern end of Port Coogee and provides access to the Omeo shipwreck. The Omeo shipwreck is Perth's most accessible wreck for snorkelling and is the starting point of the Coogee Maritime Trail. One of the current challenges with Omeo Park is the lack of public restrooms, which are important in supporting visitation, activation and creating a welcoming City.

Between March and May 2020, we asked about your level of satisfaction with the current amenities at Omeo Park and your priorities and vision for a new amenities building.

What We Heard So Far

Over 700 people visited the project page and nearly 250 people provided input during the consultation period. Most respondents were from North Coogee and visit Omeo Park regularly.

  • Satisfaction ranked low with the current level of access to toilets, changing facilities and seated shaded areas.
  • Infrastructure that respondents wanted to see were public toilets (71% in favour), shaded/covered areas (70% in favour) and seating (64% in favour)
  • Regarding design, the community's priorities are a building that is aesthetically pleasing, unobtrusive, low impact, practical, accessible to all, simple, modern and considers safety and security.
  • Of the three locations, Location A (north-west corner of the park) was favoured most.
  • While parking does not impact on the need for these amenities, it was still identified as an issue by local residents. Parking will be assessed separately to this project, given the need to review this on a broader scale and in relation to the future development and planning for the area.

Council considered this feedback and voted to commence design on a restroom building and shaded seated area. Council decided these amenities will be located in the north-west corner of the park. Click here to read the full feedback summary and Council report.

Next Steps

An architect was engaged to develop the designs. Initial draft designs were presented to the Design Review Panel and were then modified to meet their recommendations.

The City is inviting community feedback on the draft designs for the restroom building and shaded seating area to check we got it right.

  • Click here to view the design drawings for the restroom building
  • Click here to view an artist impression of the restroom building
  • Click here to view the design drawings for the shaded seating area
  • Click here to view an artist impression of the shaded seating area next to the restroom building
  • Click here to view an artist impression of the functionality and potential use of the hard stand

Artist's impression of the amenities building and shelter structure, looking south

Background

Omeo Park is located at the southern end of Port Coogee and provides access to the Omeo shipwreck. The Omeo shipwreck is Perth's most accessible wreck for snorkelling and is the starting point of the Coogee Maritime Trail. One of the current challenges with Omeo Park is the lack of public restrooms, which are important in supporting visitation, activation and creating a welcoming City.

Between March and May 2020, we asked about your level of satisfaction with the current amenities at Omeo Park and your priorities and vision for a new amenities building.

What We Heard So Far

Over 700 people visited the project page and nearly 250 people provided input during the consultation period. Most respondents were from North Coogee and visit Omeo Park regularly.

  • Satisfaction ranked low with the current level of access to toilets, changing facilities and seated shaded areas.
  • Infrastructure that respondents wanted to see were public toilets (71% in favour), shaded/covered areas (70% in favour) and seating (64% in favour)
  • Regarding design, the community's priorities are a building that is aesthetically pleasing, unobtrusive, low impact, practical, accessible to all, simple, modern and considers safety and security.
  • Of the three locations, Location A (north-west corner of the park) was favoured most.
  • While parking does not impact on the need for these amenities, it was still identified as an issue by local residents. Parking will be assessed separately to this project, given the need to review this on a broader scale and in relation to the future development and planning for the area.

Council considered this feedback and voted to commence design on a restroom building and shaded seated area. Council decided these amenities will be located in the north-west corner of the park. Click here to read the full feedback summary and Council report.

Next Steps

An architect was engaged to develop the designs. Initial draft designs were presented to the Design Review Panel and were then modified to meet their recommendations.

The City is inviting community feedback on the draft designs for the restroom building and shaded seating area to check we got it right.

  • Click here to view the design drawings for the restroom building
  • Click here to view an artist impression of the restroom building
  • Click here to view the design drawings for the shaded seating area
  • Click here to view an artist impression of the shaded seating area next to the restroom building
  • Click here to view an artist impression of the functionality and potential use of the hard stand
  • CLOSED: This survey has concluded.

    View the draft design drawings for the restroom building and shaded seating area in the Document Library and then provide your feedback in one of the following ways.

    Closes 4pm Thursday 8 April 2021
    Feedback Form icon
    Complete the feedback form
    • Online Click here
    • Hard copies Pick up and return to City of Cockburn Marina Office (beneath the Landsales Office near Dome, Maraboo Loop, Port Coogee) or Administration Building (9 Coleville Crescent, Spearwood)
    • Over the phone 08 9411 3444 (during business hours)

    Submission form iconMake a written submission
    Drop in session iconDrop-In Session
    An informal session where you can view the designs and chat to a project team member
    • Saturday 20 March, drop in any time between 7.30am - 11.30am, at Omeo Park, Port Coogee

    phone iconBook a One-on-One Phone Appointment
    If you have detailed feedback on the draft design that you wish to discuss with the project team, you may book a half-hour one-on-one appointment. Please note however this consultation does not include matters that have been previously decided by Council.
    • Book online Click here
    • Book via phone 08 9411 3444 (during business hours)


    Complete Feedback Form
    Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Email this link
  • CLOSED: This survey has concluded.
    Register Now
    Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Email this link